11 november 2019

Verslag D.v.O.

Dag van Ouderen  2019 zeer geslaagd.

De werkgroep  voor de viering van de dag  van ouderen kan terug zien op een zeer geslaagde middag. De werkgroep bestaande uit Jos Schepman, Tonny van Dijk, Annie Kuunders, Martin van Kimmenade, Piet Driessen , en Piet Matheij hadden een lange voorbereiding getroffen om de middag tot een succes te maken. Diverse werkgroep vergaderingen zijn hier aan vooraf gegaan  bij de koffie van Tonny van Dijk. De viering van dag van Ouderen waren bestemd voor alle ouderen uit de Gemeente Deurne. Ze hoefden geen lid te zijn van een KBO afdeling. Dit bleek ook uit de opkomst want diverse ouderen uit Deurne waren aanwezig op de middag bij zalen van Bussel. De middag begon met het vieren van een H.Mis in de kerk van de St. Jozef. Pastoor Jansen ging in de H. Mis voor, ondersteund door het mooie gezang van het Kerkkoor van de St. Jozefparochie onder leiding van Tinie Boerenkamps-Koolen  met aan het orgel  Harrie Bootsma. De viering van de H. Mis werd door een goed gevulde kerk van zo’n 175 aanwezigen mooi

Na de H. Mis kon men richting zalen van Bussel waar al diverse niet kerkgangers aanwezig waren om naar binnen te gaan. Echter de deuren gingen niet open voordat de kerkgangers ook binnen konden gaan. Ieder zocht zijn eigen plaatsje en kon men gaan genieten van een lekkere kop koffie met een stuk appeltaart met slagroom. Dat was genieten geblazen. Hierna kon Jos Schepman de aanwezigen welkom heten en hun een mooie middag in het vooruitzicht stellen. Hij kondigde het duo RIF aan  die diverse leuke meezingers en mooie luisterliedjes ten gehore brachten. De aanwezigen genoten met volle teugen van de muziek en van de consumptie die door de organisatie aangeboden werd.  Een mooie  middag lag in het verschiet. Na een optreden van ruim 1 uur kon Jos Schepman het tweede gedeelte van de muzikale middag aankondigen. Hij stelde het VTO orkest voor om de aanwezigen een mooi stuk blaasmuziek te presenteren. Hij had niet teveel gezegd want het orkest blies uit volle borst het ene na het andere muzieknummer. De zaal waardeerden het optreden met een geweldig applaus. Hierna kon de brigade van Marcel van Bussel de aanwezigen voorzien van een heerlijke kop soep, met keuze uit tomaten- of groentesoep, die heerlijk verorberd werd. Na de heerlijke soep kregen de aanwezigen een keuze uit een schaal met diverse verschillende belegde broodjes. Ze mochten er ieder twee kiezen. Na de broodjes kwamen Annie Kuunders en Piet Matheij op het podium om de lotjes voor de prijzen te trekken. De lotjes waren door de aanwezigen in grote aantallen gekocht. De gelukkige handen van Annie kozen de prijswinnaars mooi verdeeld over de zaal. De prijzen bijna allemaal bloemen vonden gretig aftrek. De menigte wachtte echter op de 5 hoofdprijzen die speciaal beschikbaar gesteld waren door drukkerij DAS. Zij hadden ook de posters en toegangsbewijzen gesponsord. Als klap op de vuurpijl werd er nog een prijs van Marcel van Bussel gegeven om te komen eten van Bij ons aan tafel. Hierna kon Jos Schepman de middag afsluiten en terug zien  op een geslaagde middag  en wenste hij ieder een goede thuiskomst.                                                                           Piet Matheij